Πέμπτη 2 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ από την εκλογολογία και τα περί ακυβερνησίας
  • Αλέκα Παπαρήγα: Οχι στον εθνικισμό και το ρατσισμό, ταξική πάλη, καταδίκη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, καταδίκη της πλουτοκρατίας
  • Στα προβλήματα των Ελλήνων εργατών και εργατριών και των μεταναστών και στην αναγκαιότητα κοινής δράσης τους, ήταν αφιερωμένη η χτεσινή περιοδεία
Από την περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στους μεταναστευτικούς καταυλισμούς στην Μανωλάδα
Από την περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στους μεταναστευτικούς καταυλισμούς στην Μανωλάδα
  • Το ΚΚΕ μόλις έκλεισαν οι κάλπες υλοποίησε την υπόσχεσή του να βρίσκεται και να παλεύει στους χώρους δουλειάς, στους χώρους που υποφέρει ο λαός. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ταξική πάλη, την πολιτική αντεπίθεσης στο όνομα της προετοιμασίας της κάλπης. Μέσα από τους αγώνες, ο λαός μπορεί να βγάλει συμπεράσματα και να ψηφίζει και σωστά.
  • Να μην παρασυρθεί ο λαός από την εκλογολογία. Δεν πρέπει να παρασυρθεί από τρομοκρατικά διλήμματα ότι αν δεν έρθει πρώτη η ΝΔ με διαφορά ή το ΠΑΣΟΚ με διαφορά θα έχουμε ακυβερνησία. Ακόμα και με ακυβερνησία, το μεγάλο κεφάλαιο έχει τους νόμους της αγοράς.
  • Αν έχουμε μια πολύ αδύναμη κυβέρνηση, αυτό το κενό θα το καλύψει το λαϊκό κίνημα, θα ασκήσει πίεση. Ο λαός πρέπει να βάλει αυτόν τον πολιτικό στόχο, μιαν αδύναμη κυβέρνηση, αφού δεν μπορεί να βγάλει μια λαϊκή κυβέρνηση άμεσα από τις εκλογές, ισχυρό κίνημα, ισχυρό ΚΚΕ.
  • Ολες οι άλλες οι επιλογές θα φέρουν τα πράγματα σε πολύ χειρότερη φάση, γιατί έρχεται καταιγίδα μέτρων με ένα σκοπό: Οχι μόνο να ξεπεράσει την κρίση το κεφάλαιο, αλλά ακριβώς να εξασφαλίσει ηττημένο το εργατικό κίνημα, την εργατική τάξη στην περίοδο της ανάκαμψης.

ΣΕΛ.  6   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ